Гендиректор МАГАТЕ залишив Запорізьку АЕС — Події

Гендиректор МАГАТЕ залишив Запорізьку АЕС - Події

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі та частина місії залишили територію Запорізької атомної електростанції. Про це повідомили у пресслужбі «Енергоатому».

— Станом на 18:00 1 вересня 2022 року генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом із ним зі станції виїхали більшість членів делегації, — зазначено у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, на ЗАЕС продовжують роботу 5 представників місії МАГАТЕ — наразі вони розвантажують привезене обладнання. Там члени делегації планують перебувати до 3 вересня.

Сам Гроссі підтвердив завершення свого візиту на Запорізькій АЕС, але запевнив, що місія буде підтримувати постійну присутність на атомній станції.

— Я завершую свій перший візит в Україну на Запорізьку АЕС. МАГАТЕ залишиться тут і продовжить свою присутність на ЗАЕС, – написав він у Твіттері.

Місія МАГАТЕ прибула на територію ЗАЕС 1 вересня. Тим часом війська РФ почали інтенсивно обстрілювати Енергодар, внаслідок чого спрацював аварійний захист та відключився працюючий 5-й енергоблок.

Пізніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що у першу годину візиту на атомну станцію делегації вдалося «побачити ключові речі», але про що конкретно йдеться — не уточнив. За його словами, за сьогоднішній день фахівцям вдалося зібрати багато необхідної інформації щодо ситуації на ЗАЕС.

Джерело