В Харкові провели спецоперацію по припиненню діяльності восьми наркопритонів. ВІДЕО |

20.12.2021 14:00

             Для виявлення осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків, працівники поліції провели на території міста Харкова та області спецоперацію, в рамках якої здійснили близько десятка одночасних санкціонованих обшуків. В результаті викрито 27 осіб, у яких вилучено 120 наркотичних доз, канабіс, метадон, опій ацетильований, психотропну речовину PVP, макове насіння, пристосування для вживання наркотиків та використані медичні шприці.

             До поліцейських надійшла інформація від громадян про те, що мешканці Харкова в різних районах міста утримують місця для вживання наркотичних засобів, які постійно відвідують інші наркозалежні особи. Щоб повідомити правоохоронцям про діяльність наркопритонів, харків’яни скористалися можливістю соціальних мереж та чат-ботів.

             Поліцейські оперативно відреагували на звернення громадян та організували відповідні заходи для перевірки інформації та ліквідації місць вживання наркозасобів. Слідчі внесли відомості про події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

             Як розповів начальник Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НПУ Назарій Шапальчук, спецоперацію провели працівники УБН із залученням територіальних підрозділів поліції та у взаємодії з органами прокуратури. Заходи здійснювалися за силової підтримки спецпідрозділу поліції особливого призначення «Схід».    

             Під час реалізації інформації було проведено близько десятка одночасних обшуків за адресами в Індустріальному, Слобідському, Шевченківському районах Харкова та Дергачівському районі області.  У зловмисників вилучено наркотичні речовини канабіс, метадон, опій ацетильований, психотропну речовину PVP, макове насіння з домішками макової соломи, розчинники, а також саморобні пристрої для їх вживання, використані медичні шприці, пристосування для фасування і пакування наркотиків. Досудове розслідування за відкритими кримінальними провадженнями триває.  Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає до 8 років позбавлення волі.

За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області. 

Источник