Перед світанком ворог атакував Миколаївщину ракетою повітряного базування Х-59

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 11:00 3 вересня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається напруженою та динамічною.

 

Ворог продовжує оборонні дії, втрачаючи логістику, можливості підтягування резервів і моральний дух.

 

Протягом ночі наніс два авіаудари по наших позиціях. У відповідь ударний ворожий гелікоптер Ка-52 та бомбардувальник Су-24 отримали пошкодження і поспіхом ретирувалися.

 

Окупаційні війська продовжували обстріли населених пунктів. По Нікопольському району завдали ударів ворожі «Гради» та важка артилерія. Минулося без загиблих та поранених.

 

У Нікополі без руйнацій. У Марганці понівечені кілька будинків, господарських споруд, автівок та газогонів.

 

У Криворізькому районі під ворожий вогонь важкої артилерії та «Урагану» потрапила Широківська громада і Інгулець. Є руйнування приватних будинків. Люди неушкоджені.

 

Перед світанком ворог атакував Миколаївщину ракетою повітряного базування Х-59, випущеною з Су-34. Внаслідок влучання в логістичний склад сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Без людських втрат.

 

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами продовжено виконання вогневих завдань, в тому числі й по районах зосередження живої сили, зброї та техніки ворога.

 

Результатом є зменшення потужності ворожих військ на 22 рашисти, танк, гаубицю 122-го калібру та 2 – 152-го «Мста-Б», 2 одиниці авто-бронетехніки. Взято у якості трофеїв 5 одиниць ворожої броньованої техніки та зенітну установку.

 

Корабельне угруповання ворожого флоту тримає напоготові 2 ракетоносії, споряджені 16 ракетами типу «Калібр», штормова погода змушує їх укриватися ближче до пунктів базування вздовж кримського узбережжя. Водночас, штормове море підвищує й мінну загрозу, оскільки зірвані з кріплення вони можуть опинитися в прибережній зоні.

 

Загроза ракетних ударів залишається актуальною і з моря, і з повітря, і з тимчасово окупованого суходолу. Ворог не припиняє практики підступних обстрілів мирних населених пунктів в тилових районах, тож дії за сигналами тривого мають бути чіткими і швидкими, не наражайте себе на небезпеку, дослухайтесь до обмежень воєнного стану. Будьте пильні і свідомі, отримуючи та поширюючи інформацію, щоб не орієнтувати ворога, не ширити паніку, підтримувати і допомагати Силам оборони.

 

Разом переможемо! Єдність все здолає!»

 

Відео — https://www.facebook.com/mykoda/videos/809842973349216/