Які продукти включити до раціону для відновлення шкіри після сонця

Корисні поради від лікарів.

Нутриціологи розповіли, які продукти потрібно вживати, щоб поліпшити стан шкіри після перебування на сонці, інформує Ukr.Media.

Експерти повідомили, що за гладкість шкіри відповідає колаген. Проникаючи глибоко в шкіру, ультрафіолетове випромінювання від сонця активує виробництво ферментів, які його розщеплюють, зазначили вони.

Для синтезу колагену організму потрібні білки з їжі тваринного походження, вітаміни С і D, а також магній, кальцій, залізо, цинк і мідь. Щоб ці речовини надходили в організм, необхідно різноманітно і раціонально харчуватися.

Також, за словами фахівців, колаген важливий для здоров'я кісток і сухожиль, зубів, кровоносних судин.

Нутриціологи розповіли, що вітаміном D багаті печінка тріски, лосось, консервований тунець, курячі яйця. Вітамін C, або аскорбінова кислота, бере участь у величезній кількості біохімічних реакцій організму, зокрема, в синтезі колагену, нагадали спеціалісти.

У великих концентраціях вітамін міститься в шипшині, журавлині, квашеній капусті, болгарському перці, чорній смородині, обліписі, помідорах, петрушці, цитрусових.

Також медики заявили, що в раціоні повинні бути присутніми шпинат, капуста броколі, авокадо, кеш'ю, мигдаль, насіння соняшнику, зелена цибуля, петрушка, курага, томати і натуральний йогурт. Крім того, важливо вживати в їжу джерела кальцію, заліза, цинку і міді.

Источник