Південь: ЗСУ ліквідували майже 140 загарбників та багато одиниць ворожої техніки

На південному фронті авіація Збройних сил України упродовж 3 вересня завдала 24 удари по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки, командних пунктах та транспортних шляхах російських військ.

За день ЗСУ знищили 138 росіян та їхню техніку, передає Укрінформ із посиланням на оперативне командування «Південь». 

Українські військові знищили склад боєприпасів у Баштанському районі на Миколаївщині та уразили паромну переправу поблизу Берислава, що на Херсонщині.

На півдні країни російсько-окупаційні війська втратили:

  • 9 танків;
  • гаубицю «Мста-Б»;
  • реактивну систему залпового вогню «Ураган»;
  • пускову установку С-300;
  • гармату-гаубицю 152-го калібру;
  • 18 одиниць автобронетехніки. 

Намагаючись втримати оборону на суходолі, ворог продовжує артилерійсько-мінометні обстріли, а також авіаційні й ракетні удари по наших позиціях, по мирних населених пунктах, по місцевих мешканцях.

"Вдень ворог двічі атакував Миколаївщину ракетами повітряного базування. Х-59, випущена з Су-35 по Центральному району Миколаєва, влучила в приватне обійстя, зруйнувала будинок, господарчі споруди. Поранення отримала господарка оселі. Друга ракета типу Х-31, випущена з Су-35, влучила в приватний будинок в Березнегуватській громаді. Внаслідок руйнування будинку загинула дитина, ще двох дітей і одного дорослого члена родини поранено", — йдеться у повідомленні.

У Чорному морі триває шторм, тож російські кораблі та катери продовжують укриватися ближче до пунктів базування вздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму. Два надводних ракетоносії тримають напоготові 16 ракет типу «Калібр».

Источник