На 1300 кілометрах ідуть активні бойові дії – Маляр

Лінія фронту дуже широка і проходить по 2500 кілометрах української землі, на 1300 з яких тривають активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"На 1300 кілометрах ідуть активні бойові дії. На одних напрямках і ділянках ми відбиваємо атаки ворога, на інших рухаємось вперед, адже оборонна операція – це комплекс різних заходів і постійна динаміка", – пояснила Маляр.

Вона запевнила, що станом на 19 годину 4 вересня події розвиваються за планом та закликала читати на сторінці Генштабу ЗСУ та оперативних командувань.

"Ви всі круті інформаційні воїни – ті, хто припинив постити неперевірену інформацію та випереджати Генштаб, називаючи деокуповані населені пункти. Ви цим допомагаєте вашим же Збройним силам. Тішить, що ніхто не вмер в очікуванні інформації від офіційних джерел про деокупацію деяких населених пунктів. Тобто жага перемоги пересилила жагу "просто хочу знати прямо зараз"", – написала заступниця міністра оборони.

Вона також пояснила, чому офіційна інформація надходить зі свідомим запізненням.

"По-перше, тому що будь-який результат треба закріплювати, а вже потім про нього говорити. По-друге, оприлюднювати інформацію треба тоді, коли у ворога вже остаточно немає можливості нічого змінити", — наголосила Маляр.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Источник