Холод у квартирах та захмарні платіжки за тепло: мешканці багатоповерхівки у Рівному скаржаться на неполадки теплового пункту (ВІДЕО)

Холод у квартирах та захмарні платіжки за тепло. Мешканці одного з будинків на вулиці Волинської дивізії жаліються на проблеми з тепловим пунктом. Встановили його ще у 2015 році, і відтоді власники квартири, яка над ним розташована, потерпають від сильного шуму в опалювальний період. Численні звернення до Рівнетеплоенерго, кажуть, проблему не вирішили. Виходом із ситуації може бути перенесення теплового пункту в інше місце. Однак, таке рішення підтримують не усі. Чи змогли зрештою домовитись між собою мешканці будинку, розповість Ольга Данілюк.

"Минулого місяця, 19 числа я вернувся раніше додому і побачив, що в підвалі відбуваються якісь незрозумілі речі. Я побачив бригаду спеціалістів, які прорізали ці труби. Вони сказали, що переносять цей теплопункт весь. Документи, які б дозволяли це все перенести, в них на той момент були відсутні. А вже 25 числа прийшов представник від теплоенерго малювати по цьому план розміщення, куди це все має переноситись, — розповідає Андрій ДАНЮК, мешканець будинку. 

Переносити хочуть під квартиру Андрія Данюка. Оскільки люди, які наразі проживають в квартирі над тепловим пунктом, страждають через сильні шуми під час його роботи.

"Проблема полягає в тому, що під час опалювального сезону відбувається шум в трубах. Можливо це через те, що ввід у будинок знаходиться в стороні на кілька метрів від самого теплового вузла. Іде відповідно опір гідравлічний і можливо через це іде шум, — каже Андрій ІВАНОВ, головний спеціаліст відділу житлової політики управління ЖКГ.

Через декілька років та десятки звернень працівники Рівнетеплоенерго таки почули про проблеми людей.

 "Були постійні скарги на шуми + На теплоенерго поступило багато листів і лист був з проханням перенести даний вузол. Теплоенерго переробило проект для перенесення вузла. І почало роботи для перенесення даного вузла на ввід будинку щоб зменшити опори і покращити ситуацію з теплопостачанням, — каже Роман ЦАКОВСЬКИЙ, заступник технічного директора "Рівнетеплоенерго"

Якщо у першому під’їзді мешканці будинку жаліються на нестерпний шум та вібрацію теплового пункту, то ті, хто проживає у 4-ому, скаржаться на відсутність тепла у своїх оселях.

"Особливо страждали нижні поверхи. До 5,6 поверху в нас стало холодно. Це вже 4 роки. А нарахування по теплі однакове, що в 1 під’їзді, що в 4. + Ми скільки підписів збирали, приходили до головного інженера, нічого не змінилося, — каже Тетяна КРЕЧМАРОВСЬКА, мешканка будинку.

Що перенесення теплового пункту в інше місце вирішить усі ці проблеми, "Рівнетеплоенерго" не гарантує. Тому цю ідею підтримують не усі мешканці будинку.

Зрештою, той, хто був не в захваті від перенесення теплового пункту, все ж вирішив підтримати більшість. Тим паче, що опалювальний сезон уже невдовзі розпочнеться.

До слова, переноситимуть труби працівники Рівнетеплоенерго безкоштовно. Мешканцям будинку власним коштом лише доведеться облагородити тепловузол. Та сподіватися, що цю зиму вони вони нарешті перебудуть в теплі та без сторонніх шумів з підвалу.