5 професій із високою зарплатою, для яких вища освіта не потрібна

Не завжди, щоб пристойно заробляти, треба володіти університетськими знаннями.

Хто з нас не мріє про хорошу роботу з високою зарплатою? Більшість людей впевнені у тому, що отримати її можна, маючи диплом про вищу освіту, в іншому разі доведеться задовольнятися невисокими заробітками некваліфікованих працівників, інформує Ukr.Media.

Насправді це величезна помилка. Навіть бувши володарем лише атестата про закінчення школи, цілком реально отримати роботу з хорошою зарплатою (тобто, вище середньої по країні) і з перспективою кар'єрного росту.

Ось 5 професій із високою зарплатою, де вища освіта не потрібна:

Кухар

Якщо є природний талант до готування і ви дійсно любите чаклувати біля плити, створюючи кулінарні шедеври для домочадців, варто випробувати свої таланти вже на професійному терені.

Для цього, швидше за все, доведеться закінчити спеціальні курси, однак, витрачати кращі роки свого життя на отримання диплома вам точно не доведеться. Якщо ви продемонструєте високий рівень роботи, то станете шеф-кухарем у хорошому ресторані.

Модель

Щоб побудувати кар'єру моделі, необхідно мати струнку фігуру і привабливу зовнішність. Що стосується диплома про вищу освіту, то він тут не потрібен. Головне, вміти себе підносити, володіти такими якостями, як фотогенічність, не боятися камери і публіки. Досягти успіхів у цій справі може як дівчина, так і хлопець.

Популярна модель заробляє досить непогано. Якщо запросять працювати в Європу, то щомісячний заробіток складе від 2 тис. до 7 тис. євро. Чим популярніша модель, тим вищий її дохід. У ТОП-моделей, наприклад, фантастичні гонорари, що стартують від сотень тисяч доларів (втім, досягти таких висот вдається далеко не всім).

Б'юті-спеціаліст

Віднести до цієї категорії можна відразу кілька професій — це майстер манікюру, фахівець з нарощування вій, майстер візажу і багато інших. Щоб оволодіти подібною спеціальністю, закінчувати університет не потрібно, для цього достатньо звичайних курсів тривалістю не більше декількох місяців.

Дохід у працівників індустрії краси досить пристойний. Хороші майстри заробляють непогано, а з часом, накопичивши потрібну суму, вони відкривають власні салони краси, тож прибуток стає ще вищим. Наприклад, середній щомісячний заробіток досвідченого майстра манікюру — від 15 тис. грн. Нерідко заробіток становить 40 тис. грн.

SMM-менеджер і веб-дизайнер

Щоб добре заробляти в цій сфері, потрібен не диплом, а креативність. Якщо ця якість у вас є, можете сміливо освоювати нову професію. Допоможуть у цьому спеціальні курси, у тому числі і безкоштовні, доступні всім користувачам Інтернету.

Робота веб-дизайнера полягає в створенні пам'ятних і унікальних логотипів або візитних карток сайтів і компаній. Спеціаліст у сфері SMM робить продукцію або послугу популярною, використовуючи для цього соціальні мережі, своє вміння складати креативні тексти і спілкуватися з клієнтами.

Якщо є винахідливість і фантазія, кар'єрне зростання, з підвищенням доходу, гарантовано. В цей час хороший веб-дизайнер заробляє від 50 тис. грн. Що стосується SMM-менеджера, то досвідчений професіонал із пристойним портфоліо зможе отримувати набагато більше.

Fashion-фотограф

Зараз ця професія одна з найбільш популярних. Цьому сприяє розвиток соціальних мереж, любов їх користувачів до фотозйомки, а також доступність хорошої професійної фототехніки.

Щоб стати професійним фотографом, нема потреби вступати до вишу і довгих п'ять років студіювати науку фотографії. Вивчити всі її ази можна самостійно, скориставшись курсами, у тому числі і безкоштовними, яких чимало є в Інтернеті.

Одна з переваг справжнього професіонала в цій справі — вміння редагувати фото, з використанням спеціальних програм. Що стосується напрямку роботи, то можна вибрати шлях модного фотографа (але це не обов'язково). У перший рік прибуток буде невеликий, але з досвідом виростуть і гонорари. Середній заробіток модного фотографа — від 50 тис. грн.

Щоб пристойно заробляти, не обов'язково мати диплом про вищу освіту. Але обов'язково потрібно любити те, чим ви займаєтеся, постійно вдосконалюватися, набувати досвіду і отримувати актуальні знання.

Источник