Банки отримали від НБУ 100 млн доларів готівкою

Банки отримали від НБУ 100 млн доларів готівкою

Фото: AP НБУ забезпечив українські банки доларами

В операції взяли участь 12 із 14 системно важливих банків. Найближчим часом вони матимуть змогу поповнити свої каси валютою.

Нацбанк у четвер, 7 вересня, провів першу операцію щодо обміну готівкового долара на безготівковий. НБУ запропонував 100 млн доларів готівкою, і фактично всю суму було вибрано банками. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що в операції взяли участь 12 із 14 системно важливих банків. Вже найближчим часом вони зможуть поповнити свої каси валютною готівкою та задовольнити попит клієнтів.

Наступна операція обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться у понеділок, 12 вересня. Цього разу банкам буде запропоновано до обміну готівковий євро.

У НБУ наголосили, що операції з обміну готівкової валюти на безготівкову між НБУ та банками жодним чином не впливатимуть на обсяг міжнародних резервів України.

Нагадаємо, нестача готівкової валюти в касах окремих банків була спричинена ситуативними логістичними труднощами з її доставкою з-за кордону.

Як повідомлялося раніше, НБУ змінив обсяги продажу валюти населенню. Також регулятор уточнив порядок купівлі валюти для розрахунків в іноземній валюті.

Джерело