Санкції проти росії працюють, як би путін це не заперечував – Держдеп

У Державному департаменті США переконані, що запроваджені проти росії санкції за агресію проти України працюють і мають ефект, як би президент володимир путін це не заперечував.

Про це повідомляє CNBC, передає Укрінформ.

«Санкції та експортний контроль працюють, хоч президент путін і намагається відчайдушно переконати світ у протилежному. Попри коментарі президента путіна на Східному економічному форумі, росія платить високу ціну за повномасштабну війну проти України. Економіка росії вразлива до відрізання від світової економіки і, безумовно, постраждає від тривалого спаду економічної активності. За прогнозами, путінська війна знищить значну частину економічних здобутків росії за останні 15 років», — заявили у відомстві.

В Держдепі США також зазначили, що бажання путіна завоювати іншу країну призвело до «загибелі десятків тисяч російських солдатів, змусило 14 мільйонів українських громадян тікати зі своїх територій, перетворило історичні міста на руїни».

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України після заяви президента рф володимира путіна про свідомий початок війни проти Української держави.

Источник