Близько півночі ракетами зенітно-ракетної системи С-300 ворог завдав удару по Баштанському району на Миколаївщині

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 13:00 12 вересня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка у південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, динамічною у розвитку подій, проте контролюється Силами оборони. Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення.

 

Ворог, намагається організувати контрнаступальні дії та здійснює вогневий тиск на підрозділи наших військ ракетно-артилерійськими ударами за підтримки авіації.

 

Протягом ночі наші позиції двічі атаковано ворожими винищувачами, завдано ракетні удари та застосовано важку артилерію по територіальних громадах вздовж лінії зіткнення і в тилових районах.

 

Близько півночі ракетами зенітно-ракетної системи С-300 ворог завдав удару по Баштанському району на Миколаївщині. Є влучання по об’єкту транспортної інфраструктури, пошкоджено газогін, зруйновано будівлю крамниці. Люди не ушкоджені.

 

Протягом ночі Криворізький та Нікопольський райони також потерпали від обстрілів. В Зеленодольській громаді ударами «Ураганом» по приватному сектору понівечено житлові будинки, господарчі споруди, перебито газогін.

 

В Нікопольському районі «Гради» та важка артилерія гатили по території трьох громад – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі. Масштаби руйнувань уточнюються. Людських втрат нема.

 

Нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено понад сотню вогневих ударів по ворожих позиціях, районах зосередження живої сили та бойової техніки в тилу, двічі атаковано понтоні мости через Інгулець та Дніпро.

 

Сили оборони здійснюють цілодобовий вогневий контроль мостів та переправ, не дозволяючи окупантам забезпечити поповнення запасів бойової техніки та боєприпасів.

 

За результатами нічних боїв ворог втратив 10 рашистів, 1 танк Т-72, 1 самохідну артилерійську установку та 1 автомобільну техніку. В районі Нової Каховки та Дар’ївки уражено 2 понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець, їх подальше використання неможливе.

 

В корабельному угрупованні ворожого флоту в Чорному морі продовжують бойове чергування 4 надводні носії високоточної зброї із сумарним залпом 26 крилатих ракет «Калібр», також маневрують вздовж кримського узбережжя 3 великих десантних кораблі.

 

Не виключено, що, прикриваючи свої поразки по лінії фронту, ворог може активізувати ракетні удари та обстріл реактивними системами залпового вогню, важкою артилерією тилових районів та вивільнених населених пунктів. Наполегливо закликаю не нехтувати правилами безпеки під час повітряної тривоги. Діяти чітко і оперативно. Дотримуватися правила двох стін, за доцільністю.

 

Будьте уважні і свідомі, виявляючи певну поведінку підозрілих осіб, їх намагання зібрати інформацію про Сили оборони, повідомляйте у компетентні органи.

 

На звільнених територіях та в зоні активного бойового ураження враховуйте практику використання ворогом забороненої зброї, а відповідно – імовірність замінованих ділянок чи виявлення нерозірваних, касетних снарядів. Дотримуйтесь заходів безпеки, не наближайтесь, довірте цю роботу фахівцям.

 

Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!»