У Кремлі закликали до «обережної» критики армії РФ

У Кремлі закликали до "обережної" критики армії РФ

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков прокоментував «емоційну» реакцію соцмереж на невдачі російських військових в Україні.

Критичні висловлювання щодо «спеціальної військової операції» РФ в Україні у світлі контрнаступу ЗСУ допустимі, проте грань у цьому питанні «дуже хитка». Про це заявив на брифінгу 13 вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

«Що стосується інших, критично налаштованих точок зору, то доти, доки вони залишаються в рамках чинного законодавства — це плюралізм. Але грань дуже тонка. Тут треба бути дуже акуратним», — наголосив він.

Так спікер російського лідера відповів на прохання журналістів прокоментувати критичні пости каналах у зв’язку з останніми подіями в Харківській та Херсонській областях, де війська РФ зазнають поразки та відступають.

Пєсков зазначив, що громадська думка реагує «дуже емоційно», проте «росіяни підтримують президента» та його рішення.

Нагадаємо, Збройні сили України за кілька днів деокупували більшу частину Харківської області, а на окремих ділянках вийшли на кордон із Росією.

Крім того, ЗСУ продовжують успішний контрнаступ у Херсонській області. За даними американського Інституту вивчення війни, війська РФ залишили Киселівку, яка розташована за 15 км на північний захід від Херсона.

Джерело