Гайдай: У Новоайдаровці росіяни перепрофільовують дитячу лікарню під військовий госпіталь — Події

Гайдай: У Новоайдаровці росіяни перепрофільовують дитячу лікарню під військовий госпіталь  - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

На Луганщині ЗСУ знешкодили місце зосередження російських військ у Перевальську. В зв’язку з цим медзаклади Новоайдара переповнені пораненими. Разом із мобільним Інтернетом окупаційна влада вимикає і кабельний, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

За його даними, російські загарбники «залишають людей в інформаційному вакуумі» а також замовчують дані про масові втрати після вогневого ураження, завданого Силами оборони по місцях зосередження російських військ.

— У результаті ефективних високоточних ударів в районі Перевальська трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках. Зафіксоване влучання й у казарму в Лисичанську, — наголосив Гайдай.

Очільник Луганщини додав, що жителям так званої «республіки» не повідомляють і про значні втрати росіян на Слобожанському напрямку. Так, 202-й та 204-й стрілецькі полки 2 армійського корпусу окупаційних військ, що брали участь у бойових діях, спішно виведені та підлягають розформуванню.

— Через велику кількість поранених у Новоайдарі під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню. Втім, мешканці міст Луганщини щодня бачать полювання на чоловіків. Із останніх хитрощів окупантів – використання цивільних мікроавтобусів із надписом «Продам», які не викликають почуття небезпеки, допоки звідти не виходять за тобою військові, — розповів Гайдай.

Він також повідомив, що Сили оборони України продовжують успішно відбивати атаки ворога. Протягом минулої доби ЗСУ відкинули ворога в районах Одрадівки, Зайцево, Бахмуту, Веселої Долини, Авдіївки та Новомихайлівки.

Авіація Сил оборони здійснила 18 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони.

При цьому ворог продовжував обстрілювати інфраструктуру із танків та артилерії різних типів на Краматорському та Бахмутському напрямках. Обстрілу зазнали Пришиб, Тетянівка, Крива Лука, Озерне, Пискунівка, Райгородок, Стародубівка, Білогорівка, Сіверськ, Роздолівка, Спірне, Миколаївка, Краматорськ, Івано-Дар’ївка та Верхньокам’янське, Нью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга та інші населені пункти.

Джерело