Які професії у нашій країні вважають найгіршими — антирейтинг із 6-ти спеціальностей

Усі ці професії об'єднують стрес, низька зарплата, великі моральні та фізичні навантаження.

Низькі зарплати, велика завантаженість, ні хвилини вільного часу… Звучить, як найгірша робота на світі. Жителі нашої країни не приховують, що в них є свій анти-рейтинг професій. Лікар, касир, двірник — що увійшло в цей "чорний список"?

Двірник

Страшилками про роботу двірником уже кілька десятиліть батьки лякають недбайливих школярів. Недавнє опитування ще раз підтвердило анти-популярність цієї професії. Виявилося, більшість батьків не хочуть, щоб їхні діти обрали такий "кар'єрний шлях", інформує Ukr.Media.

Проти роботи двірників висловилося 12% мам і 9% татів. Це не дивно: фізична монотонна робота, яку треба виконувати в будь-яку погоду і в будь-який час доби не сподобається нікому. Зарплатою двірників теж не балують, особливо в невеликих містах, де початкова ставка близько 2 тис грн.

Касир

Продавці в магазинах скаржаться на монотонну роботу, постійну втому і маленьку зарплату. "Сидиш всю зміну, на місці, якщо не робити перерв, то м'язи дуже втомлюються. Ще можуть прийти незадоволені покупці, настрій в них поганий, так вони ще тобі його хочуть зіпсувати. Якщо неправильно дав здачу, або якийсь збій в системі, то буде мінус на касі, тобто мінус до зарплати", — скаржиться касирка Ольга.

Лікар

Благородна професія досі не подобається багатьом українцям. "Зарплата маленька, а люди невдячні", — вважають респонденти одного з опитувань. Медики працюють добу безперервно, не знаючи свят і вихідних. І зарплата лікарів, особливо в провінції, зовсім невелика.

Але попри подібне ставлення до професії медика, все більше і більше школярів мріють працювати в медичній сфері. А згідно з останнім дослідженням, ця професія і взагалі входить у рейтинг однієї з найбільш високооплачуваних: так, у великих містах, медики можуть заробляти пристойні суми.

Учитель

Ще однією непрестижною роботою вважається професія вчителя. Престиж професії наші співвітчизники, до речі, визначають величиною зарплати.

В опитуванні, проведеному в листопаді 2020, 26% жителів нашої країни внесли роботу в освітніх установах в особистий "чорний список".

Це й не дивно. Крім проведення уроків, вчителі завантажені паперовою роботою: перевірка завдань, звіти, робочі плани. Крім того, для такої роботи потрібні залізні нерви: не кожен впорається з цілим класом учнів.

Інтернет-маркетолог

У сфері діджитал теж не все гладко. Інтернет-маркетологи, наприклад, скаржаться на низьку зарплату і високу завантаженість. Інтернет-маркетолог Олексій каже:

"Цій професії ніде не вчать. В універах навіть у теорії не закладена дана професія, а фахівці на ринку праці дуже потрібні. Всі реальні практичні знання можна отримати тільки на роботі. Платять копійки, а ще ти повинен щодня вчитися, тому що Інтернет не стоїть на місці".

Співробітник call-центру

Нервова робота, яка вимагає гігантської стресостійкості. Дзвінки від банків не люблять багато людей, нав'язані послуги не подобаються нікому. Тому нещасним співробітникам call-центрів дістається від клієнтів по повній: грубість, лайки і просто кинуті трубки. До слова, за таку нервову роботу ще й платять зовсім небагато.

Стрес, низька зарплата, великі моральні та фізичні навантаження — ось що об'єднує всі професії, перераховані в цьому списку. Але без двірників, вчителів, касирів уявити повсякденне життя досить важко.

Источник