Олія для заправки салатів: в яких випадках вона може нашкодити

Чим замінити рослинну олію в салаті.

Без різноманітних салатів складно уявити собі наш раціон. Зазвичай це овочеві закуски, в які ми можемо додати м'ясо, сир, сухарики, бобові та інші інгредієнти. Найчастіше ми використовуємо майонез або рослинну олію для заправки салатів, інформує Ukr.Media.

Однак чи правильно це? Безумовно, від майонезних салатів світ починає активно відмовлятися. Найчастіше вони важкі, калорійні і не найкорисніші для організму людини. Заправка з рослинної олії вважається чудовою альтернативою. Або вважалася до недавнього часу, поки світ не захлеснула тема здорового харчування. Фахівці з цього питання розповіли, в яких випадках можуть нашкодити заправки для салату на основі олії.

Олія для заправки салатів: можна чи не можна

Безумовно, заправляти салат рослинною олією можна. Однак спершу слід подивитися на інгредієнти, з яких ви готуєте страву. Деякі продукти рослинного походження містять до 50% жирів. Це досить високий показник. Але він стане ще вище, якщо ви використовуєте рослинну олію. Це може послужити причиною виникнення проблем з підшлунковою залозою. Орган буде перевантажений такою кількістю жиру.

Якщо ви готуєте салат, в складі якого є авокадо, оливки або насіння, використовувати рослинну олію вкрай небажано. У перерахованих інгредієнтах якраз міститься велика кількість жирів.

Звичайно, у вас відразу виникне справедливе запитання: чим замінити рослинну олію в салаті? Використовуйте нежирну сметану, гірчицю, лимонний сік, соєвий соус, трави і спеції. Повірте, так ваші закуски стануть ще смачнішими!

Безумовно, рослинні жири корисні для організму людини. Але все добре в міру. Якщо ви за одне приймання їжі навантажуєте підшлункову залозу великою кількістю жирів, вона вам за це спасибі не скаже. Крім того, до салатів зазвичай ставляться як до «нешкідливої» страви, доповнюючи ним м'ясне гаряче і гарнір з круп. Бережіть себе і будьте здорові!

Источник