Заборонена інформація в соцмережах для тих, хто розраховує на хорошу кар’єру

Як поводитися в соцмережах, щоб отримати плюс в очах майбутнього роботодавця.

Сторінка в соціальних мережах стала для сучасних людей чимось неймовірно важливим. Багато роботодавців перевіряють сторінки потенційних працівників у соцмережах, щоб сформувати про них більш різнобічну думку, інформує Ukr.Media.

Дивні підписки

Якщо ви підписані на групи, які можуть видати в вас інфантильну людину, це точно зіграє з вами злий жарт. Приховуйте списки груп і паблік, на які ви підписані.

Скарги

У жодному разі не скаржтеся публічно на життя, роботу, друзів, маленьку зарплату. Це точно не посприяє правильним знайомствам. Розповідайте про щось позитивне.

Нав'язування

У жодному разі не додавайтеся першими в друзі до своїх колег і вже тим більше до начальника. Нав'язливість — це найгірше, що може бути, і соціальні мережі в цьому плані не є винятком.

Грубість

Якщо у вас на сторінці багато фотографій і відео з чорним гумором, нецензурною лексикою або з чимось гіршим, краще видаліть це або приховайте від усіх. Те ж саме відноситься і до грубості по відношенню до людей. Якщо потенційний роботодавець побачить, що ви грубо спілкуєтеся з людьми на своїй сторінці, це точно зменшить його бажання запрошувати вас на роботу.

Неграмотність

Намагайтеся пам'ятати не тільки про елементарні правила граматики. Грамотність — це більш широке поняття. Правильно застосовуйте складні слова і не використовуйте терміни, в яких не розбираєтеся. На серйозну посаду вас можуть не взяти навіть через таку дрібницю.

Спілкування на гострі теми

До таких належать політика і релігія. Намагайтеся на своїй стіні в соціальній мережі не обговорювати їх і не постити нічого, що могло б спровокувати конфлікти.

Не викладайте всі фото поспіль

Краще видалити всі фотографії зовсім, ніж викладати по сто фотографій кожен день. Це не так вже й погано, але серед цих фотографій може бути не дуже пристойна. Перевіряйте те, що викладаєте.

Якщо ви хочете, щоб з вами хотіли знайомитися люди в Інтернеті, пам'ятайте про правила оформлення сторінки. Ці поради не працюватимуть проти вашої робочої репутації. Пам'ятайте про те, що ваша сторінка в соцмережі — це ваша візитна картка.