Три міста на Харківщині переведуть на українські електромережі

Ілюстративне фото: Харківобленерго Куп'янськ, Вовчанськ та Шевченкове без електроенергії на невизначений час.

На деокупованих територіях в першу чергу необхідно відновити електропостачання.

Електроенергію до звільнених від окупантів міст Куп’янськ, Вовчанськ та Шевченкове поставляли транзитом із Росії. Тепер ці населені пункти планують переключити на українські потужності. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю «Главком».

«Зараз відключені від електроенергії Куп’янськ, Вовчанськ, Шевченкове. Там електрика була частково, а зараз відімкнена повністю, тому що йшла транзитом з рф. Наразі вирішується питання, щоб переключити ці населені пункти на українські потужності», — сказав Синєгубов.

Скільки часу це може зайняти, невідомо.
  
Олег Синєгубов зазначив: наразі на деокупованих територіях Харківської області працюють над відновленням найближчим часом критичної інфраструктури, однак це складно, оскільки зруйновані майже всі мережі. Першочерговим завданням є відновлення електропостачання, оскільки від нього залежить водопостачання, каналізація, робота очисних споруд, банківської та медичної системи.

Як писав KHARKIV Today,13 вересня голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко повідомив, що звільнене від окупантів селище Козача Лопань заживлене з території Росії. Селище від’єднають від російської електрики та будуть постачати електрику з території України. Однак для цього необхідно розмінувати дороги, аби спеціалісти змогли розпочати відновлення електропостачання. На відновлення світла знадобиться час — електропідстанції та опори дуже зруйновані. 

Джерело