Гайдай розповів, що на «референдумі» луганчанам видають російські паспорти та повістки на війну — 24 вересня 2022 :: Новини Донбасу

На окупованій території Луганщини під час «референдуму» росіяни складають списки «неблагонадійних», а також видають паспорти РФ та повістки. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

«»Голосувати» у дворі чи квартирі під картонкою треба «за», «ні» — потрапляєш до списку неблагонадійних. Буває, що чоловіків затримують одразу. На «голосуванні» завжди присутні солдати», — сказав Гайдай.

Він зазначив, що якщо під тиском люди ставлять «так», то їм відразу видають і російський паспорт.

«З паспортом отримуєш і зобов’язання з’явитися у військкомат, а там і «мобілізація» на славу нової «батьківщини»», — додав глава ОВА.

На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 23 вересня розпочалися «референдуми», за допомогою яких Росія хоче анексувати ці регіони. «Голосування» триватиме п’ять днів – по 27 вересня (вівторок): в останній день – вівторок – воно проходитиме на «виборчих дільницях», а попередні – на прибудинкових територіях та за заявами вдома. При цьому виїзні «комісії» супроводжує «поліція».

Дивіться також:

Читайте також:

Лавки, автомати та поквартирний обхід: «ДНР» та «ЛНР» показали другий день «референдуму»

Джерело