Скільки часу повинні займати водні процедури, щоб шкіра мала ідеальний вигляд

Ти здивуєшся, коли дізнаєшся!

Не має значення, коли ви віддаєте перевагу купанню — вранці або ввечері. Важливо інше — скільки часу ви проводите під струменями води. Вам вистачає п'яти хвилин, щоб помитися? Експерти вважають, що цю звичку варто поміняти, якщо ви хочете, щоб ваша шкіра виглядала краще і повільніше старіла, інформує Ukr.Media.

Як показують опитування, кожен другий вважає, що приймати душ щодня не потрібно, і пари купань в тиждень вистачить, щоб залишитися чистим. Чи треба говорити, що рідко хто задається питанням про те, скільки часу повинні займати водні процедури?

П'ять хвилин — мало, десять — багато

Британський фармацевт Аббас Канані розповів, як довго треба приймати душ.

"П'ять хвилин — це занадто мало, — пояснює він. — Цього недостатньо, щоб очистити тіло і наситити шкіру водою".

Канані вважає, що оптимальна тривалість перебування у ванній — вісім хвилин.

Фармацевт також радить ніколи не митися занадто гарячою водою — вона знищує природні олії, що призводить до сухості шкіри. Спортивний реабілітолог Ханна Саймс впевнена, що найкраще стояти під прохолодними струменями: "Це стимулює кровообіг і розумову діяльність".

Іншими словами, якщо хочете заощадити на каві, прийміть вранці холодний душ — він миттєво вас підбадьорить. До того ж така процедура змушує тіло витрачати більше енергії, щоб підтримувати оптимальну температуру, а це значить, що ви будете витрачати більше калорій, ніж зазвичай, не докладаючи ніяких зусиль.

Мити чи не мити

Ештон Катчер якось розповів, що він і його дружина Міла Куніс купають своїх дітей лише тоді, коли бачать на них бруд. Актор зізнався, що кожен день миє тільки найбрудніші частини тіла і вважає, що цього достатньо. Цю точку зору підтримують багато людей, які стурбовані станом навколишнього середовища: вони закликають економити воду, щоб зберегти екосистему.

Канані вважає таку позицію помилкою: фахівець з гігієни радить регулярно мити все тіло, щоб не допустити розвитку грибкових інфекцій і утворення колоній бактерій. Бруд і піт, пояснює фармацевт, збираються також на ногах, пупку і області за вухами є не менш «проблемними» місцями, які вимагають особливої уваги.

Коли треба скоротити число водних процедур

"Верхній шар шкіри — епідерміс — виконує життєво важливу функцію: він захищає наш організм від впливів зовнішнього світу, — пояснює дерматолог Саша Дхоат. — Його можна порівняти з цегляною стіною, яку може зруйнувати занадто агресивна дія".

Доктор Дхоат вважає, що скоротити число водних процедур слід, якщо «стіна» вже зазнала шкоди — наприклад, пошкоджена сонячними променями або захворюваннями. В цьому випадку митися можна і потрібно рідше, поки «бар'єр» не відновиться, повернувшись в початковий стан без почервоніння, лущення або надмірної сухості.

Источник