Лікарі просять жінок активніше налягати на м’яту

Натуральна заморозка старіння.

Заспокійливий і свіжий аромат м'яти нікого не залишає байдужим. Ця травичка славиться своїми корисними властивостями ще з дохристиянських часів. Її застосовують як заспокійливий засіб для боротьби зі стресом та поліпшенням якості сну. Приємний впізнаваний запах м'яти обумовлений високим вмістом ефірної олії в рослині на основі ментолу, інформує Ukr.Media.

Як всякий сильнопахучий представник флори, м'ята володіє вираженою бактерицидною дією. За смакових якостей вона застосовується в якості приправи до м'яса, грибів, овочів. Її додають у випічку, домашні лимонади, чай. Завдяки своїм якостям покращувати стан шкіри і волосся, знижує апетит і вагу, найбільш актуальною буде м'ята для жінок.

Чим корисна м'ята

  • Покращує травлення і сприяє схудненню

    М'ята не тільки усуває дратівливість і нервозність, але і допомагає боротися із зайвою вагою. В результаті досліджень вчені виявили, що рослина поліпшує відтік жовчі, яка бере участь у розщепленні жирів, усуває здуття живота і пронос, знищує шкідливі бактерії в кишечнику. А найголовніше: м'ята знижує тягу до солодкого і в цілому притуплює відчуття голоду.

  • Покращує стан шкіри

    Зелена свіжа трава давно використовується в косметології. М'ята розгладжує дрібні зморшки і усуває втомлений вигляд, позбавляє від надмірної жирності і звужує пори. Антисептичні та регенеруючі властивості допомагають впоратися з дерматитами, вуграми і запаленням. Витяжку з листя використовують зовнішньо як самостійний засіб, так і в складі домашніх масок і кремів. Протирання вранці кубиками льоду з м'ятою робить шкіру зволоженою м'якою.

  • Зміцнює волосся і стимулює його зростання

    М'ята стимулює волосяні фолікули, приводить в норму функціонування сальних залоз, що зміцнює волосся і змушує їх активно рости. Вітаміни покращують мікроциркуляцію крові в шкірі, від чого цибулини отримують необхідне харчування.

    Дубильні речовини згладжують волосяні лусочки, тому маски і ополіскування волосся з м'ятою роблять шевелюру м'якою, зволоженою і живою. Багатий біологічно активними елементами складу м'яти усуває лупу, очищає волосся і шкіру голови від забруднень.

  • Виготовляє м'які очищення організму

    М'яту використовують у складі смузі і коктейлів для очищення організму від шлаків. Запашні пелюстки покращують перетравлення їжі, усувають нудоту, заповнюють брак поживних речовин і вітамінів, очищають і приводять в тонус судини. М'ята посилює кровообіг у кишечнику та нирках, що сприяє виведенню токсинів.

  • Підвищує продуктивність

    Ще Аристотель розгулював у вінку з м'яти, вважаючи, що вона покращує мозкову діяльність. Сучасні вчені підтверджують, що навіть понюхавши м'яту, ти зможеш відчути приплив сил і бадьорості. Фахівці відзначають підвищення мотивації, концентрації і працездатності. М'ята збуджує клітини сірої речовини в мозку сильніше, ніж міцна кава.

    Висновки вчених засновані на експерименті, під час якого учасники брали чай з м'яти. Нервова система піддослідних заспокоювалася, тривожні думки переставали відволікати, внаслідок чого підвищувалася уважність і зосередження на виконанні завдань.

Візьми на озброєння ці рецепти краси, організувавши регулярний догляд за зовнішністю в домашніх умовах. Ти переконаєшся, що м'ята надзвичайно корисна, і з радістю відзначиш позитивні зміни.

М'ята для схуднення — ефективний продукт в нелегкій справі боротьби із зайвою вагою. Скористайся нашими рекомендаціями по приготуванню очищувальних коктейлів, і твій організм буде тобі вдячний.

З настанням осені накочують часті мігрені, нападає хандра, чіпляються болячки. Спрямуй всю міць м'яти на підтримку імунітету, приготувавши оригінальне варення з м'яти по цьому рецепту.

Якщо любиш м'яту і віриш силі дарів природи, тоді збережи собі в закладки цю статтю та поділись нею із друзями!

Источник