Держдеп запровадив санкції щодо 910 осіб, пов’язаних із агресією росії

Державний департамент США оголосив у п’ятницю про запровадження санкцій та візових обмежень проти 910 осіб з росії, білорусі, а також представників окупаційної "влади" на тимчасово захопленій території України.

Цей крок Держдеп здійснив у відповідь на нову спробу анексії українських територій росією, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми вжили швидких і жорстких заходів у відповідь на спробу президента путіна анексувати регіони України – явне порушення міжнародного права. Ми далі притягуватимемо до відповідальності всіх, хто надає політичну чи економічну підтримку цій фальсифікації», — наголосив у Твіттері держсекретар США Ентоні Блінкен.

У заяві глави Держдепартаменту йдеться про запровадження візових обмежень і санкцій щодо 910 осіб, зокрема російських і білоруських військових, а також представників маріонеткових утворень на території України.

У цьому зв’язку Блінкен підкреслив, що США покарають будь-яку особу, організацію чи країну, які підтримують злочинні дії російського режиму.

«Ми продовжуватимемо потужні, скоординовані зусилля Сполучених Штатів, щоби притягти росію до відповідальності, відрізати російську армію від глобальної торгівлі та серйозно обмежити її здатність підтримувати агресію та діяти з позиції сили», — наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Міністерство фінансів США оголосило про введення «швидких і потужних» санкцій проти російського режиму, які охопили високопоставлених членів керівництва рф, російський «парламент», підприємства ВПК та інші установи й організації.

Источник