Сушка грибів: найгрубіша помилка, яка допускається багатьма господинями

Як правильно сушити гриби.

Сушка — один з кращих способів збереження грибів. Однак, щоб гриби не зіпсувалися під час зберігання, необхідно знати, як їх сушити, інформує Ukr.Media.

Дізнайтеся, що є найстрашнішою помилкою під час сушіння грибів.

Свіжозібрані лісові гриби ідеально підходять для таких страв, як суп, тушкування або смаження.

Однак, якщо у вас вони в надлишку, їх можна замаринувати, а краще засушити.

Сушка — дуже хороший метод збереження грибів, оскільки вона не змінює їх смак і запах. А оброблені таким чином гриби можна використовувати в найрізноманітніших стравах.

Найгрубіша помилка при сушінні грибів

Сушити гриби дозволяється в духовці, в спеціальній сушарці або нанизати на нитку і підвісити над плитою. При сушінні, особливо в духовці, важливо не перевищувати температуру сушіння.

Гриби слід сушити при температурі приблизно 40-50 °C. Саме тоді вони висихають як слід. Це відбувається, коли сушка виконана правильно, тобто вода всередині грибів встигає випаруватися.

З іншого боку, якщо ви почнете сушити їх при більш високій температурі, їх висушена поверхня ускладнить випаровування води, що знаходиться всередині. Після первісної сушки гриби можна сушити при температурі 55°C.

Підготовка і зберігання грибів

Перед сушінням гриби необхідно перебрати і ретельно вимити. Викидайте червиві гриби або ті, на яких є сліди равликів. Видаліть мох і пісок. Найкраще витерти останню вологою ганчіркою або щіткою. Гриби для сушіння ніколи не слід мити, бо це значно сповільнить процес.

Поріжте гриби на невеликі скибочки або товсті шматочки. Також добре розрізати кожну ніжку грибів навпіл уздовж. Таким чином, ви переконаєтеся, що в ньому точно немає черв'яків, але при цьому він швидше висохне. Однак шматочки грибів не повинні бути занадто дрібними, бо під час сушіння гриби сильно зменшуються в розмірах.

Остудіть сушені гриби, потім розкладіть їх в ошпарені банки і щільно закупорте. Охолодження грибів важливе, тому що, коли ви запечатуєте теплі гриби в банку, вони розпарюються і стають сирими. Зберігайте консервовані гриби в сухому, прохолодному і темному місці.

Источник