ЗСУ звільнили село Торське, що на шляху до Кремінної — Події

ЗСУ звільнили село Торське, що на шляху до Кремінної - Події

Фото: t.me/ssternenko

ЗСУ звільнили село Торське в Донецькій області, що знаходиться по дорозі до Кремінної. Про це в ефірі телемарафону розповів Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий, якого цитує УНІАН.

За словами Череватого, під час звільнення українських територій на Донеччині ЗСУ оточили велику кількість окупантів. При цьому частина з них «фізично знищена, частина взята в полон, а частина змогла певними колонами або малими групами вийти».

— Зараз якась частина з них намагається займати оборону в Кремінній. Відповідно, наші підрозділи продовжують там роботу, тому що залишки їхні є по лісах; стабілізацію ситуації, відловлювання цих залишків окупантів; розмінування – дуже сильно замінована територія, – наголосив Череватий.

Він додав, що ЗСУ, звільнивши Торське, «вражають вогнем артилерії підрозділи противника, який намагається закріпитися в Кремінній і побудувати оборону».

 Місто Кремінна в Сєвєродонецькому районі Луганщини опинилася під обстрілами від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. З березня в місті відбувалися бої.  18 квітня загарбники захопили Кремінну. 

На початку вересня стало відомо, що окупанти масово тікають з Луганщини на тлі контрнаступу ЗСУ. 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що у Лимані Донецької області українські військові вже підняли державний прапор, але там ще тривають бої. Удень 2 жовтня глава держави заявив, що Лиман повністю зачищений від російських військ. За словами експертів, звільнення Лиману є важливим, оскільки відкриває можливість українським захисникам продовжити звільнення території – піти далі на Кремінну, Сєвєродонецьк.

Джерело