На Харківщині затримали співробітницю окупантської «податкової служби»

Фото: ДБР Суд відправив жінку під варту.

Під час окупації Куп’янська жінка працювала у так званій «податковій службі».

30 вересня у Чугуєві затримали жінку, яка працювала у «податковій службі Харківської області» в Куп’янську під час окупації. Вона втекла до Чугуєва після деокупації Куп’янська. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, працівниця податкової служби Куп’янська добровільно погодилася співпрацювати з окупантами у березні.

«Серед її обов’язків: прийняття податкової звітності, забезпечення видачі патентів, надання дозволів на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати, що призвело до надходження у фінансові фонди окупаційної влади грошових надходжень», — зазначили в прокуратурі.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Полтави обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Державному бюро розслідувань опублікували відео з розповіддю жінки про роботу з окупантами. 

«З 1985 року працювала в Державній податковій інспекції в місті Куп’янськ. Із 24… При окупації російськими військами мені було запропоновано працювати в «Державній податковій службі Харківської області» провідним спеціалістом, на що я погодилася», — сказала жінка.

Як писав KHARKIV Today, слідчі вручили підозру 53-річній вчительці англійської мови із села Бабенкове Ізюмського району на Харківщині, яка співпрацювала з російськими загарбниками під час окупації. Жінка обійняла посаду «виконуючої обов’язки директора школи».

Джерело