На базі «Укрпошти» створили так звану «почту Херсона» — організаторам повідомлено про підозру | Події

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, семи учасникам організованої групи повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору, а трьом з них ще й у колабораційній діяльності.

За даними слідства, підозрювані перейшли на бік ворога на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та активно сприяють окупаційній владі РФ у забезпеченні поштових, логістичних, фінансових та торговельних потреб. На базі цілісних майнових комплексів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта» вони створили та забезпечують діяльність псевдостоуктури — «государственного унитарного предприятия «Почта Херсона».

Підозрювані спонукають працівників АТ «Укрпошта» влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди.

Наразі за цими фактами повідомлено про підозру голові Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністраці, його заступниці», керівниці «федерального государственного унитарного предприятия «Почта Крыма» та працівнику цієї ж структури, очільнику незаконного утворення «государственного унитарного предприятия «Почта Херсона» та працівнику цієї ж структури, а також керівниці незаконно утвореного «Государственное унитарное предприятие «Почта Таврии».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник