Вадим Гутцайт анонсував відкриття нових спортивних об’єктів в Україні

Серед знакових новобудов – льодова арена в Мелітополі та олімпійський басейн в Маріуполі.

В Україні постійно з’являються нові спортивні об’єкти – про це заявив сьогодні на зустрічі ініційованій АСЖУ (Асоціація спортивних журналістів України) Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

«Усі нові спортивні об’єкти в Україні відповідатимуть міжнародним стандартам. Це вимога часу і необхідна складова подальшого їх використання. Адже ми хочемо проводити в Україні змагання найвищого рівня. 28 грудня я відриватиму нову льодову арену в Мелітополі. На черзі басейн за олімпійськими стандартами в Маріуполі і Полтаві, нові палаци спорту в Тернополі, Рівному, Бучі. 

Зауважу, що нові спортивні об’єкти в Мелітополі, Маріуполі, Полтаві, Кропивницькому збудовані, або ж будуються за програмою Президента України «25 спортивних магнітів». Серед наших пріоритетів – сучасні спортивні об’єкти  в Миколаєві та Одесі. Містах, які дали нам чимало видатних спортсменів», — розповів на зустрічі з медіа Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, що круглий стіл з Вадимом Гутцайтом організувала та провела АСЖУ, яка напередодні оприлюднила свої традиційні рейтинги кращих спортсменів України. Зокрема, кращими атлетами 2021 року визнали Жана Беленюка і Людмилу Лузан. Кращим тренером став наставник Беленюка – Володимир Шацьких.

Серед багатьох інших тем міністр зачепив і непрості стосунки з федераціями. Зокрема, пан Гутцайт підтвердив, що з січня новим головним тренером збірної зі стрибків у воду буде Ілля Кваша. Наш уславлений в минулому стрибун виграв конкурсний відбір і незважаючи на непорозуміння з федерацією, він все ж очолить збірну.

Також на зустрічі зі ЗМІ Вадим Гутцайт підбив підсумки літної Олімпіади в Токіо, поділився очікуваннями від зимових Ігор в Пекіні, зачепив теми допінгу і висвітлення спорту у вітчизняних ЗМІ.

Источник