З чим і коли не можна їсти кисломолочний сир, щоб не зашкодити організму

Коли продукт може бути не корисним.

Про цілющі властивості кисломолочного сиру відомо всім. Цей продукт вводять у свій раціон бажаючі харчуватися правильно, оскільки він багатий на білок, кальцій, вітаміни і амінокислоти. І роблять вони це не даремно. Але підходити до вживання даного кисломолочного продукту необхідно акуратно. Лікарі розповіли, з чим і коли не можна їсти сир, інформує Ukr.Media.

Щоб цей продукт приніс організму максимальну користь, слід звертати увагу на час його вживання. Адже при правильному та регулярному підході ви зможете знизити рівень холестерину, зміцнити судини, нормалізувати обмінні процеси, покращити пам'ять та концентрацію. Такого результату можна досягти завдяки лише правильно підібраному часу для вживання найпростішого кисломолочного сиру.

Коли не можна їсти кисломолочний сир: все про цей продукт

Користь залежно від часу доби

Лікарі наполегливо рекомендують вживати кисломолочний сир у першій половині дня. А все тому, що кисломолочні продукти сильно стимулюють синтез інсуліну. Внаслідок цього підвищується почуття голоду. Оскільки ранком рецептори інсуліну менш чутливі, ніж у вечірній час, то сир на сніданок — найкращий вибір. Адже, з'ївши його перед сном, ви тільки сильніше розпалите апетит. За словами експертів, сир з овочами — один із найкращих варіантів для ранкового приймання їжі.

З чим не варто їсти кисломолочний сир

Деякі з нас звикли перекушувати сирком, запиваючи його чаєм. Хоча така комбінація і здається непоганою, але вживати ці продукти все ж таки краще окремо. Адже чай містить танін, який пов'язує багато корисних речовин, і в результаті вони втрачають свої властивості. Тому після того, як ви з'їсте кисломолочний сир, слід годину зачекати. Тільки потім варто заварювати чай і насолоджуватися його смаком із максимальною користю для організму.

Протипоказання до вживання

Існує кілька груп людей, яким варто відмовитись від вживання кисломолочного сиру. Цей кисломолочний продукт багатий на білок, який здатний сильно навантажити органи вивідної системи. Ось чому при захворюванні нирок сир слід виключити з раціону. До того ж відмовитися від цього продукту потрібно і людям, які мають алергію на молочний білок або страждають на ожиріння або атеросклероз.

Пам'ятайте, що як вечеря сир — це погана ідея.

Источник