Ракетний удар по Запоріжжю: кількість загиблих зросла до 13, серед них є діти

Унаслідок нічного ракетного удару по Запоріжжю загинуло 13 людей, у тому числі діти.

Про це у Фейсбуці повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

"На цей час встановлено інформацію щодо 13 загиблих. Ще 60 громадян госпіталізовано до медичних закладів міста. Серед поранених і загиблих є діти", — йдеться у дописі.

За даними правоохоронців, загарбники вночі завдали 9 ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах обласного центру. Під вогонь потрапили десятки приватних будинків, два багатоквартирні та інша цивільна інфраструктура міста.

Унаслідок прямого влучання ракет у дев’ятиповерхівці сталося руйнування конструкцій з першого по сьомий поверх. Під час розбирання руїн обвалилися й інші два поверхи. На цей час тривають рятувально-пошукові роботи.

Крмі того, зазнала пошкоджень п’ятиповерхівка, розташована поряд, і довколишні житлові будинки. Вибуховою хвилею в них зруйновано балкони, вибито вікна, посічено фасади.

Внаслідок розриву снарядів сталося займання автомобілів, припаркованих неподалік від епіцентру обстрілу.

У цьому районі також пошкоджені торговельні заклади, офісні приміщення, дитсадки, школи та інші інфраструктурні об’єкти.

Повідомляється, що два ракетні удари прийшлися на приватному сектору Дніпровського району. На перехресті двох вулиць зруйновані будинки, деякі вщент. Інші зазнали значних пошкоджень.

Ще кілька ракет поцілили у Комунарський район міста та острів Хортиця, зруйновані адміністративні будівлі на двох інфраструктурних об’єктах.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня російська авіація обстріляла ракетами Запоріжжя. Секретар міськради Анатолій Куртєв поінформував про загибель 17 людей, проте згодом з'явилась інформація, що загинули 12 людей, ще 49 травмовані, у тому числі 6 дітей.

Источник