Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по Запоріжжю зросла до 14

Внаслідок нічних ударів по житлових будинках Запоріжжя 9 жовтня загинуло щонайменше 14 людей, розбір завалів триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

"Цієї ночі внаслідок російських ударів по звичайних житлових будинках у Запоріжжі загинули щонайменше 14 людей. На жаль, це число може зрости, розбір завалів досі триває", — сказав Зеленський.

Він також додав, що удари цієї ночі продовжили серію російських ракетних ударів по Запоріжжю, які лише цього тижня, за час із 3 жовтня, забрали життя вже щонайменше 43 людей.

"А ще були удари по Харкову, по містах Донбасу, по інших містах України… Ще були удари іранськими безпілотниками, авіаудари", — додав Президент.

Він наголосив, що абсолютна більшість цих ударів була по цивільній інфраструктурі України, по цивільних людях.

Постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів, наголосив Зеленський.

Також Зеленський додав, що терор – це злочин, за який має бути покарання. Терор на державному рівні – це один із найжахливіших міжнародних злочинів, який загрожує не лише комусь одному у світі, але й усій міжнародній спільноті, додав Зеленський.

Він також подякував всім, хто допомагає Україні протистояти терору та всім, хто воює та працює заради повернення Україні миру і кожному українцю – гарантій права на життя й безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 жовтня загарбники завдали ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах Запоріжжя. Під вогонь потрапили десятки приватних будинків, два багатоквартирні та інша цивільна інфраструктура міста. Також повідомлялось, що щонайменше 13 цивільних, ще 60 поранені, зокрема 6 дітей.

Источник