Франція посилить свою військову присутність у Східній Європі

Франція посилить військову присутність у Східній Європі танками та бронетехнікою.

Як повідомляє FranceInfo, про це міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню заявив під час слухань у комітеті з питань оборони Сенату у вівторок, передає Укрінформ.

“Париж вирішив посилити свою військову присутність на східному фланзі НАТО, розмістивши найближчими тижнями броньовані машини піхоти (VBCI) і танки Leclerc в Румунії, а також підкріплення в Естонії”, — пише видання з посиланням на слова міністра.

За словами міністра, це рішення прийнято “з огляду на ситуацію на східному фланзі НАТО” та “жорстокість бойових дій в Україні”.

Франція є базовою країною для місії НАТО в Румунії, де наразі налічується 350 французьких солдатів, а також бельгійські та голландські сили.

“Ми також продовжимо зміцнювати нашу оборонну позицію в Литві”, розгорнувши бойові літаки Rafale для забезпечення повітряного контролю, “і в Естонії, де буде розгорнуто посилену роту легкої піхоти” у 2023 році», — пояснив Лекорню.

"Цей підрозділ буде оснащений технікою Griffon. Зараз близько 300 французьких солдатів дислокуються в Естонії в рамках НАТО", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, а також зустріч Контактної групи по Україні під егідою США.

Урядовці НАТО оцінять сучасний стан спроможностей Альянсу з оборони та стримування, зважать на заходи із захисту критичної інфраструктури з урахуванням саботажу на трубопроводах «Північного потоку» та розглянуть шляхи продовження та посилення військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії.

Источник