Електропостачання Запорізької АЕС відновили після ранкового відключення — Події

Електропостачання Запорізької АЕС відновили після ранкового відключення - Події

Фото: REUTERS

Зовнішнє електропостачання окупованої Росією Запорізької АЕС відновили після ранкового відключення через обстріли. Про це повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

— Мене повідомила наша команда на місці, що зовнішнє електропостачання Запорізької АЕС відновлено. Оператор ЗАЕС каже, що відключення сьогодні вранці було спричинене пошкодженням обстрілом віддаленої підстанції, що підкреслює, наскільки небезпечна ситуація. Нам потрібна зона захисту якомога швидше, — написав Гросі.

Зранку 12 жовтня о 08:59 Запорізька АЕС була повністю знеструмлена. В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. У пресслужбі Енергоатому заявили, що російська сторона не пропускала колону автомобілів компанії для ремонту лінії зв’язку.

Російські війська захопили територію Запорізької атомної електростанції в Енергодарі 4 березня. Президент Росії Володимир Путін 5 жовтня доручив передати у федеральну власність Запорізьку АЕС. Україна вважає нікчемними подібні документи Росії, які стосуються анексії українських територій. 

Джерело