Шмигаль назвав новий температурний мінімум у квартирах — 12 жовтня 2022 :: Новини Донбасу

Температурний мінімум у житлових приміщеннях узимку буде знижено до 16 градусів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у середу, 12 жовтня.

«Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму», — цитує Шмигаля прес-служба уряду.

Прем’єр-міністр уточнив, що газ, опалення та електроенергія не подорожчають, а «субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують».

Шмигаль підкреслив, що окупанти намагатимуться використовувати холод як зброю.

«У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде», — сказав Шмигаль.

11 жовтня уряд України просить громадян у вівторок також обмежити споживання електроенергії з 17.00 до 23.00.

12 жовтня компанія «Укренерго» закликала споживачів обмежити використання електроприладів не лише у вечірні піки, а й уранці.

Джерело