На Миколаївщині четверо злочинців засуджені за жорстокий напад на родину підприємців | Події

Первомайською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадження щодо чотирьох мешканців Одеської області за вчинення розбійного нападу та незаконного заволодіння особистим документом.

Прокурором у суді доведено, що у вересні 2020 року, четверо чоловіків, з яких двоє раніше судимі за розбої, дізнались, що подружжя підприємців з с. Адамівка Первомайського району зберігає вдома значну суму грошових коштів. Зловмисники вночі на автомобілі приїхали до домоволодіння потерпілих.

Згідно розробленого плану, через вікно проникли до будинку, де застосовуючи фізичне насильство зв’язали чоловіка, жінку, їхнього 9-ти річного сина та змусили віддати їм грошові кошти, ювелірні вироби, особисті документи  на загальну суму понад 300 тис грн.   

Обвинувачені у судовому засіданні категорично не визнавали свою вину, однак завдяки принциповій та послідовній  позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі їх провину доведено у повному обсязі.

Суд визнав усіх фігурантів винними в інкримінованих кримінальних правопорушеннях та призначив покарання у виді 12 років позбавлення волі для двох раніше судимих чоловіків, 9 та 10 років позбавлення волі для  інших.

Всі засуджені перебуватимуть під вартою до вступу вироку у законну силу.

За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури

Источник