14 жовтня — Покрова Пресвятої Богородиці: історія, традиції та прикмети свята

Сьогодні забороняється лаятися, особливо з рідними та близькими.

14 жовтня в православ'ї відзначають велике християнське свято Покрова Пресвятої Богородиці, інформує Ukr.Media.

14 жовтня за народним календарем — Покрова

Свято встановлено на честь події, що сталася в 910 році в Константинополі. Місто було оточене ворожими військами, жителям залишалося тільки молитися і просити допомоги у Господа. Під час одного з богослужінь над людьми, що молилися, простерла своє головне покривало (омофор) Божа Матір, підкріпивши тим самим їх дух і силу, і захистивши від бід. Своїм Покровом Богородиця посилає нам всім любов і радість.

Звичаї та традиції

Вважається, що на Покрову молитви і змови про заміжжя мають особливу силу, тому дівчата і жінки, які мріють про весілля, намагаються провести ритуал на Покрову, щоб одружитися протягом року. Підготуватися до свята Покрови потрібно заздалегідь. Добре 12-13 жовтня очиститися на всіх рівнях.

  • Найпростіше — це прийняти душ (бажано до 22 год), утриматися від важкої їжі і алкоголю. Можна провести духовні практики на очищення тіла.
  • Навести порядок в домі. Помити, вичистити куточки, обкурити пахощами.
  • Для тих, хто зацікавлений передати Вищим Силам своє бажання про зустріч з другою половинкою, то проведіть будь-яку медитацію на прощення всіх чоловіків, з якими у вас були відносини (навіть якщо цей момент ви опрацьовували!). Письмово або в медитації, або усно пробачте всіх (і себе!) і побажайте блага.
  • Оскільки Покрову жіночий, то потрібно заручитися підтримкою роду по материнській лінії. 13, 14 і 15 жовтня — в ці три дні утримайтеся від будь-яких конфліктів! Особливо з мамою, бабусею та іншими жінками роду (сестри, тітки). Ясна річ, що конфлікти взагалі краще викорінити, а в ці дні особливо.
  • Перевірте свою готовність і відкритість зустріти любов. Повторіть кілька разів вголос або про себе (нагадуємо, що все це робиться напередодні 13 жовтня до 22 години): я готова прийняти у своє життя чоловіка, я готова зустріти свою половинку, я готова дарувати і приймати любов. Ні на якому з рівнів немає перешкод. У тому числі я сама не створюю перешкод на шляху до свого щастя. І уважно спостерігайте за своїми відчуттями, відстежуйте думки. Якщо якісь сумніви є — зафіксуйте їх. І зверніться до ангелів і своєї душі з проханням допомогти прибрати вам ці перешкоди за допомогою чарівного слова — ключа: дозволяю. Наприклад, ви зрозуміли, що вам заважають думки, що ви вже не такі молоді або, наприклад, поруч немає відповідних чоловіків. Пишете це на листочку, перечитуєте, закреслюєте, а вголос вимовляєте величним тоном: дозволяю!
  • Якщо ви перебуваєте в незавершених відносинах на даний момент, то прийміть той факт, що ваше прохання про зустріч з коханим може здійснитися не відразу. Просто тому що у вашому просторі зараз знаходиться інший чоловік. Попросіть вищі сили в цей день допомогти вам вирішити цю ситуацію в першу чергу.
  • Налаштовуйтеся на стан любові! На відчуття своєї жіночності. Відчувайте, як ваша душа з'єднується з Вищим розумом. Просто вірте в те, що всі ваші мрії збуваються. Також налаштовуйтеся на бажання в ключі "цей день допоможе знайти мені те, що дозволить зустріти пару" (тобто змінюся я сама, замість того щоб просто просити "Подайте мені нареченого!").
  • І не забувайте про стан легкості і гри. Тому як ангели дуже дивуються, коли бачать, як жінка приємна в усіх відношеннях з муками на обличчі читає прохання про судженого. Все для вас в цьому світі вже приготовлено. Головне — вірити!

Народні прикмети

  • Якщо на Покрову випав перший сніг, значить, зима гряде сувора і сніжна.
  • Якщо до 14 жовтня не все листя з дерев облетіло, значить, хороша погода протримається ще довго.

Источник