Вночі ворожий дрон влучив по портовій інфраструктурі у Миколаївському районі

 

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South”.

 

Загалом поточна оперативна обстановка на півдні Україні: станом на 13:00 14 жовтня виглядає наступним чином:

 

«Обстановка на південнобузькому напрямку залишається стабільно напруженою складною, але контрольованою.

 

Противник продовжує тримати оборону та здійснює спроби вогневого ураження позицій підрозділів Сил оборони з метою стримання дій наших підрозділів та завдання руйнувань цивільній інфраструктурі. Тривають спроби відновити активний рух через річку Дніпро.

 

Протягом ночі, ворог наносив удари із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Під ранок атакував Баштанський район Миколаївщини зенітними ракетами системи С-300. Пошкоджено кілька житлових будинків, господарчі споруди. Постраждалих та загиблих немає.

 

З метою визначення позицій наших підрозділів для вогневого ураження та корегування вогню, ворог активно застосовує безпілотні розвідники. Протягом ночі повітряні шпигуни зафіксовано в Баштанському районі, що на Миколаївщині та в Бериславському і Херсонському районах Херсонщини.

 

Вночі, ворог атакував Одещину та Миколаївщину ударними дронами-камікадзе типу «Shahed-136». 6 безпілотників-самогубців знищено нашими воїнами-зенітниками. Один дрон влучив по портовій інфраструктурі у Миколаївському районі. Загиблих та постраждалих нема.

 

Парою гелікоптерів Ка-52 «Алігатор», ворог наніс авіаційний удар по позиціях наших підрозділів в Миколаївському районі. Без втрат.

 

Протягом ночі окупанти не припиняли терор мирних громад Нікопольщини.

 

Червоногригорівська, Марганецька та Мирівська громади потрапили під щільний вогонь важкої артилерії 152 калібру та реактивних систем залпового вогню «Град. Пошкоджено декілька приватних будинків, газогін та електромережі. Без втрат та постраждалих.

 

Силами протиповітряної оборони в Нікопольському районі збито 4 дрони-камікадзе ворога.

 

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі виконували вогневі завдання по визначених цілях, по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки. Зокрема, влучно уражено спостережний пункт ворога на півдні Миколаївського району.

 

В Херсонському районі наші воїни відмінусовали ворожий міномет 120 калібру. Решта втрат ворога в живій силі та техніці дорозвідуються.

 

У Чорному морі чисельність корабельного угрупування ворога складає 14 кораблів та катерів, які маневрують уздовж узбережжя Криму. Серед них 5 великих десантних кораблів та 3 носії крилатих ракет з сумарним залпом до півтора десятки «Калібрів».

 

Наші побажання і рекомендації стабільні: не наражайте себе на зайву небезпеку, дотримуйтесь правил та алгоритмів дій за сигналами повітряної тривоги, пильнуйте інформаційний простір, сповіщайте компетентні органи про підозрілих людей, які збирають інформацію про дію Сил оборони, просувають антиукраїнську пропаганду. Разом ми сильніші і все у нас буде Україна»