Голова ХОВА підписав розпорядження про початок опалювального сезону: хто отримає тепло першим

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today У першу чергу теплоносій подадуть у лікарні, поліклініки і місця проживання ВПО.

Опалювальний сезон у Харківській області рекомендують розпочати при середній добовій температурі 8 градусів тепла та нижче протягом трьох діб.

14 жовтня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підписав розпорядження про початок опалювального періоду. У розпорядженні зазначено, коли органам місцевого самоврядування рекомендовано розпочати опалювальний сезон. Відповідне розпорядження №206В опубліковане на сайті ХОВА.

«Рекомендувати органам місцевого самоврядування прийняти рішення про початок опалювального сезону 2022/23 року з урахуванням кліматичних умов згідно з будівельними нормами й правилами, правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, державними санітарними нормами та правилами, не пізніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8°C та нижче», — сказано у розпорядженні.

Першочергово рекомендують подати тепло у лікарні, поліклініки та заклади системи соціального захисту населення, де люди перебувають постійно. Також першочергово мають забезпечити опаленням заклади соціальної сфери, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Як писав KHARKIV Today, мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що опалювальний сезон у Харкові планують розпочати з 15 жовтня, однак якщо будуть дозволяти погодні умови, тепло почнуть подавати до будинків харків’ян трохи пізніше. 13 жовтня КП «ХТМ» заявило, що теплові мережі у Харкові підготовлені до початку опалювального сезону, опалювальний сезон має розпочатися за графіком. 

Джерело