Сьогодні в Україні знову можуть бути керовані відключення електроенергії

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Жителів просять економити електрику.

Через російські атаки безпілотників пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури в центрі та на півночі України.

Ремонті бригади національної енергетичної компанії «Укренерго» усувають пошкодження. Однак можуть знову знадобитися віялові відключення по всій Україні. Жителям слід економно споживати електроенергію. Про це повідомили в офіційному Telegram компанії «Укренерго».

«Ситуація в енергосистемі є контрольованою. Проте диспетчерський центр «Укренерго» не виключає можливості введення графіків аварійних відключень. Тому важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання електроенергії по всій країні, особливо в вечірні години доби», — звернулися до жителів в «Укренерго».

Нагадаємо, вранці 17 жовтня російські окупанти атакували енергетичну інфраструктуру в Києві, Дніпропетровській та Сумській областях. По Києву завдали п’ять ударів дронами-камікадзе, пошкоджені енергетичні об’єкти та житловий будинок. На Дніпропетровщині та Сумщині були влучання ракетами в критичну інфраструктуру.

«Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки. Наразі всі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів та відновленням електропостачання. Кожен регіон має план антикризового реагування», — розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як писав KHARKIV Today, вранці 17 жовтня у Харкові після знеструмлення кількох районів міста та області зупинилися потяги в метро, рух потягів «підземки» відновили через дві години. Також не курсує наземний електротранспорт. Світла немає в частинах Слобідського, Основ’янського та Салтівського районів Харкова.

Джерело