Різко зросла кількість загиблих після катастрофи Су-34 в Єйську

Різко зросла кількість загиблих після катастрофи Су-34 в Єйську

Фото: t.me/UkraineNow/21264 Російський військовий літак упав на житлові будинки

Кількість загиблих після падіння винищувача Су-34 на будинок в Єйську — 13. Серед жертв — троє дітей. Ще 19 отримали поранення, повідомив помічник міністра охорони здоров’я Росії Олексій Кузнєцов.

Кількість загиблих після падіння винищувача Су-34 на дев’ятиповерховий житловий будинок у місті Єйськ Краснодарського краю та пожежі склала 13. Серед жертв — троє дітей. Ще 19 отримали поранення. Про це повідомив у вівторок, 18 жовтня, помічник міністра охорони здоров’я Росії Олексій Кузнєцов.

До цього глава МНС Росії Олександр Куренков говорив, що постраждали 22 особи, троє з них загинули.

За версією Куренкова, вибуху після падіння Су-34 не було. Пожежа виникла внаслідок розливу пального, стверджує глава МНС.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв написав у Telegram про введення режиму НС на місці падіння військового літака.

За даними МНС, пожежа загашена.

Тим часом, Міністерство цивільної оборони та надзвичайних ситуацій Краснодарського краю на вечір 17 жовтня повідомляло, що постраждали 25 людей, четверо з них загинули. Не виходили на зв’язок 6 людей.

Евакуювали 250 осіб, серед них — 40 дітей. Усіх розселили у шести готелях та пансіонатах.

Четверо постраждалих під час пожежі в Єйську переведено до Краснодара, заявив глава МОЗ Росії Михайло Мурашко. Він додав, що всього у лікарнях перебувають 15 людей.

У Міноборони стверджували, що аварія сталася під час набору висоти для навчально-тренувального польоту з військового аеродрому Південного військового округу.

Льотчики катапультувалися

За доповіддю льотчиків, які катапультувалися, причиною катастрофи стало загоряння одного з двигунів при зльоті.

Тим часом очевидці висловлювали припущення, що вибухнули боєприпаси літака. За версією військового кореспондента Комсомольської правди Олександра Коца, літак 277-го бомбардувального авіаполку ніс снаряди до гармати, їхню детонацію і чули під час катастрофи.

Площа загоряння — близько 2000 квадратних метрів

Площа загоряння становила близько 2000 квадратних метрів. Вогонь повністю охопив один із під’їздів, повідомили Інтерфаксу у чергово-диспетчерській службі. «Завалилося перекриття з дев’ятого по п’ятий поверхи. Вогнем охоплено під’їзд повністю, пошкоджено тією чи іншою мірою близько 45 квартир», — сказали в службі.

НП сталася у вечірній час, коли багато мешканців вже повернулися з роботи, будинок вважався одним із найвищих у місті.

Як очікується, кількість загиблих може зрости. Винні у події встановлюються.

Джерело: DW

Нагадаємо, 17 жовтня військовий літак Су-34 впав на житлові будинки в Єйську Краснодарського краю. Пізніше стало відомо про дві жертви.

Джерело