Найефективніші способи видалення надлишків жиру з м’ясного бульйону

Як виправити занадто жирну страву.

Багато господинь вважають за краще зливати перший бульйон і готувати суп вже на другому. Тому що відвар, який утворюється при безпосередньому варінні м'яса, виходить дуже жирним, і їсти його неприємно. Але виливати цю живильну рідину зовсім неправильно. Адже від жирових домішок можна позбутися всього за пару хвилин, не вдаючись до остудження і заморожування всієї каструлі з відваром. До того ж раковина, в яку зливається жир, не буде надмірно засмічуватися, інформує Ukr.Media.

Є кілька способів, які допоможуть зберегти ароматний м'ясний бульйон і позбавити його від шкідливого і неприємного на смак жиру. Можна користуватися ними всіма, а іноді і декількома одночасно.

Зібрати шматочком хліба

Хлібну скоринку слід опустити в страву, якщо вона вийшла надто жирною, потримати в ньому кілька секунд і вийняти. Хлібець, як губка, вбере в себе всі надлишки і нічим не зіпсує смак приготовленої їжі.

Використовувати паперовий рушник

Якщо з якоїсь причини хліба під рукою не виявилося, то можна скористатися паперовим рушником. Занурити в рідину, щоб він ввібрав все зайве з поверхні. Тільки робити це потрібно досить швидко, буквально пару секунд, щоб рушник не встиг розм'якнути.

Охолодити жир льодом

Для цього лід не потрібно закидати в сам відвар. Досить скласти його в ополоник, почекати секунд 15 — до тих пір, поки той не охолоне сильніше. Потім залишиться лише провести зовнішньою стороною ковша по поверхні супу. В результаті жир моментально застигне і прилипне до ополоника. Це швидкий спосіб позбавлення бульйону від жирку, заради чого у вас завжди в морозилці повинно бути пару кубиків льоду.

Збовтати суп

Якщо страва негуста, її можна почати швидко розмішувати ложкою, поки не з'явиться воронка. Тоді краплі жирку почнуть осідати на стінках каструлі. Залишиться тільки встигнути зібрати їх ложкою.

Зібрати жир з холодного бульйону

Якщо ви просто відварили м'ясо, і рідина від нього не потрібна вам відразу, тоді можете вдатися до класичного способу видалення жиру з бульйону. Поставте каструлю в прохолодне місце — в холодильник або (взимку) на балкон. Жир при охолодженні залишиться на поверхні, стане твердим і утворює щільну скоринку, яку з легкістю можна буде видалити ложкою і викинути.

Сподіваємося, наші поради виявляться корисними, і ви більше не будете марно зливати цінний м'ясний відвар. Адже найбільш ароматні і смачні перші і другі страви виходять саме з таким бульйоном!

Источник