Зеленський назвав терміни проведення земельної реформи

Президент пообіцяв зробити це до кінця 2020 року.

У 2019 році в Україні буде проведена земельна реформа, яка дозволить до 2020 року створити в країні ринок землі. Про це президент Володимир Зеленський заявив на бізнес-форумі в Туреччині, інформує Ukr.Media.

«У цьому році ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже в майбутньому році дозволить створити ринок землі на 40 млн га, яка є найкращою в світі за якістю», — сказав він.

За словами президента, в Україні вже є турецькі компанії, які володіють українською землею, зокрема компанія «Онур».

«Сподіваюся, таких компаній буде більше, особливо це стосується південної частини України, де є необхідність створення і розвитку меліоративних систем. Тут ми також розглядаємо можливість для державного приватного партнерства», — сказав Зеленський.

Він також зазначив, що восени цього року буде прийнятий закон про концесії, який дозволить державі безпечно працювати з приватними компаніями.

Водночас заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук заявив, що розблокування ринку землі станеться до кінця 2019 року.

«Є розуміння в команді, що якщо мораторій на продаж землі не буде скасовано в цьому році, то буде досить складно», — сказав він.

Нагадаємо, що в лютому нинішнього року екс-президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.