У президентській гонці лідирують Зеленський, Порошенко і Тимошенко

Серед кандидатів на президентський пост лідирує Зеленський.

Якби президентські вибори в Україні проходили в кінці лютого, найбільші шанси вийти в другий тур мали б Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, інформує Ukr.Media.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

За даними опитування, серед кандидатів на президентський пост лідирує Зеленський — за нього збираються голосувати 25,1% серед тих збирається голосувати і визначився з кандидатом.

Другу позицію ділять між собою Порошенко (16,6%) і Тимошенко (16,2%).

За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 11,3%, Анатолія Гриценка — 7,7%, Олега Ляшка — 5,6%, Андрія Садового — 3%, Євгенія Мураєва — 2,5%, Ігора Смєшка — 2,5%. Майже по 2% набирають Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський та Олександр Вілкул.

При цьому 24% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 19%, Зеленського — 17%.

Як відзначають соціологи, з початку року зросла мобілізація виборців. Майже 85% (проти 76% у грудні) опитаних відзначили, що однозначно або скоріше мають намір взяти участь у виборах президента України. Відносно високі темпи зростання бажаючих голосувати зафіксовано на Півдні і Сході країни.

Опитування Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося 19-28 лютого 2019 року серед 2500 респондентів. Метод — особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.