У Харкові та області почалися відключення електроенергії. Кого це стосується

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today Кожного мешканця просять за можливості знизити споживання електроенергії.

У Харківській області вводяться графіки обмеження споживання електроенергії на два дні.

Поки що вони стосуватимуться тільки підприємтсв та юридичних осіб та діятимуть два дні, 20 і 21 жовтня. Про це KHARKIV Today розказав начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами компанії «Харківобленерго» Володимир Скічко.

«Вводяться графіки обмеження, стосується тільки юридичних осіб, яким уже доведені обсяги споживання. Для кожного індивідуальні обсяги. Для фізичних осіб не плануємо вводити обмеження на ці дні. Але звертаємося до кожного мешканця області із закликом про економію», — сказав Скічко.

Кожен може заощаджувати у власній оселі. Наприклад, кип’ятити не повний чайник води, а рівно стільки, скільки наразі потрібно для використання.

Найближчим часом рекомендації щодо економії з’являться на сайті «Харківобленерго». 

На даний момент на Харківщині у порівнянні з вереснем збільшилося споживання електроенергії, що пов’язане із похолоданням. Енергетики говорять, що й надалі через зниження температури повітря можливе зростання споживання енергоресурсу. 

Споживачів просять і надалі економити електроенергію з 7:00 до 22:00. Особливо це стосується електроприладів великої потужності: пральні машини, праски, електрообігрівачі, електрочайники, посудомийні машини та ін.

«Давайте всі разом допоможемо об’єднаній енергетичній системі країни успішно пройти це випробування!» — зазначили в обленерго.

Нагадаємо, напередодні голова ХОВА Олег Синєгубов попередив про можливі відключення електроенергії.

«Протягом вчорашнього дня ворог завдав ще кілька ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури по усій Україні, тож ще раз наголошую на необхідності заощаджувати електрику. Сьогодні з 7:00 до 23:00 на Харківщині можливі відключення електроживлення на кілька годин. Заздалегідь зарядіть свої мобільні телефони, павербанки та інші важливі електропристрої», — попереджав голова ХОВА.

Із 20 жовтня у метрополітені збільшили інтервал курсування потягів. Тепер він складатиме від 11 до 13 хвилин.

Джерело