Мобілізація в РФ привела до соціального розлому — ISW

Мобілізація в РФ привела до соціального розлому - ISW

Мобілізація в РФ

Російський інформпростір на тлі мобілізаційних проблем ще більше маргіналізує спільноти етнічних меншин.

Часткова мобілізація в РФ посилила етнічний поділ, расизм і ксенофобію у суспільстві. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 18 жовтня.

Зазначається, що стрілянина 15 жовтня на полігоні в Бєлгородській області, ймовірно, була природним результатом політики Кремля, що триває, щодо використання бідних верств населення і меншин для формування збройних сил, захищаючи при цьому етнічних росіян і більш заможних громадян.

«Російські джерела поклали відповідальність за стрілянину на двох етнічних таджиків, які були насильно мобілізовані. Російський інформаційний простір багато в чому відреагував запеклою ксенофобською риторикою щодо мігрантів із Центральної Азії та інших периферійних соціальних груп», — пише ISW.

Як зазначили аналітики, заклики до імміграційної реформи в РФ демонструють ту роль, яку, мабуть, відіграла часткова мобілізація в загостренні етнічного поділу, расизму та ксенофобії у російському внутрішньому просторі, особливо щодо етнічних меншин.

Раніше повідомлялося, що мешканці Росії переживають «грубе пробудження», усвідомлюючи, що «спецоперація» йде не дуже добре.

Джерело