Посадовець Укртансбезпеки з Хмельниччини використовував у приватних інтересах елітні автомобілі перевізників

Протокол НАЗК на колишнього начальника регіонального Управління Укртрансбезпеки складено за повідомленням нового керівництва ДСБТ.

Так, керівництво Укртрансбезпеки отримало від перевізників Хмельницької області інформацію про те, що колишній начальник одного з міжрегіональних Управлінь Укртрансбезпеки протягом тривалого часу у своїх приватних інтересах використовував елітні автомобілі перевізників вказаної області. Зокрема автомобіль Audi Q7, який зареєстровано на одного з перевізників Хмельницької області.

Йдеться про начальника Придністровського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Віталія Дзюбу, який був призначений в ДСБТ 16 січня 2016 року, а 31 грудня 2021 року виведений поза штат Служби та відсторонений від виконання посадових обов’язків.

Укртрансбезпека направила НАЗК докази того, що 23 грудня 2021 року стосовно перевізника, який надав свій автомобіль в користування посадовцю ДСБТ, було складено Акт про проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт, але не було розглянуто тодішнім керівником регіонального управління, йдеться у повідомленні Служби.

20 жовтня стало відомо, що стосовно колишнього керівника регіонального Управління ДСБТ, Національне агентство склало адміністративний протокол про порушення вимог законодавства щодо недопущення конфлікту інтересів та спрямувало його до суду.

Джерело