Відмінна альтернатива енергетичним напоям і каві — 5 натуральних енергетиків

Підбадьорять і не завдадуть шкоди здоров'ю!

Якщо ви відчуваєте втому і не можете увійти в робочий ритм, зовсім не обов'язково пити багато кави або дуже шкідливих енергетичних напоїв. Експерти розповіли, чому вони небезпечні і чим їх можна замінити, інформує Ukr.Media.

Величезний приплив сил і бадьорості дає правильна ранкова зарядка. Якщо ж день виявився дуже складним і вкрай вимогливим до ваших внутрішніх ресурсів, завжди можна відновити їх за допомогою корисних напоїв і продуктів.

Небезпека кави і енергетиків

Кава — натуральний природний продукт, але він небезпечний тим, що після того, як дає вам прибавку сил і енергії, призводить до сильного виснаження. Виходить, кава спочатку дає енергію, а тоді вимагає натомість ще більше. Через це людина може підсісти на кофеїн і пити каву постійно. Само собою. Чим рідше ви п'єте каву, тим менше простежується даний ефект.

Те ж саме стосується енергетичних напоїв, які до того ж ще й шкідливі для організму в цілому, бо їх склад не завжди натуральний. Якщо ви намагаєтеся берегти своє здоров'я, їх точно вживати не варто — навіть зрідка.

Натуральні енергетики

Є відмінна альтернатива енергетичним напоям і каві. Багато п'ють чай, але він теж не особливо корисний — особливо чорний. У чаї містяться речовини, звані танінами. Їх вплив на організм далеко не найкорисніший. Більш того, в чорному чаї багато кофеїну, який, як було сказано вище, спочатку дає сили, а потім їх позбавляє.

1. Зелений чай. У зеленому чаї майже немає танінів і мало кофеїну: наполовину менше, ніж в чорному чаї і в чотири рази менше, ніж в каві. Це чудовий тонізуючий напій, особливо в сукупності з лимоном і корицею. Занадто часто і багато пити його не рекомендується, але чашка зеленого чаю в середині робочого дня вам точно не зашкодить.

2. Яблуко. Відповідно до думки вчених, яблука є одним з кращих тонізуючих і підбадьорливих продуктів. Вони відмінно впливають на наше самопочуття і дарують сили, енергію, але при цьому не мають побічних ефектів. Їжте яблука вранці, щоб краще прокидатися. Велика кількість вітаміну С і мінералів додає яблукам корисності, так що обов'язково включіть даний продукт в раціон, якщо ви часто відчуваєте втому.

3. Імбир. Просто так вживати імбир досить складно через специфічний смак, але його можна додавати в різні страви, або робити з нього натуральний енергетичний напій. Для цього потрібно змішати його з лимоном і водою. Можна додати кориці, меду для смаку. Вийде неймовірно потужний енергетичний напій, який не буде шкодити вашій нервовій системі і не буде виснажувати ваше тіло.

4. Ягоди лимонника. Плоди цієї рослини містять органічні кислоти, а також тонізуючі речовини, цукри. Заваріть сухі або живі ягоди окропом. Для цього вам буде потрібно одна столова ложка на півлітра окропу, або літр води на дві ложки. Залиште настоюватися напій на годину. Після цього можете пити, додаючи мед, варення або цукор за смаком. Тонізуючий ефект даних ягід просто неймовірний.

5. Настоянка женьшеню. Її можна придбати в аптеці. Додавайте її в зелений чай або просто пийте з водою, але згідно з рекомендаціями. Це допоможе підбадьоритися і в цілому стати більш продуктивними і ефективними в роботі і справах. Настоянка не порушує сну.

Якщо ви хочете бути завжди енергійними і бадьорими, обов'язково харчуйтеся правильно і не зловживайте кавою, чорним чаєм і шкідливими енергетиками.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Источник