Як покращити смак каші: 5 інгредієнтів, які варто додати у воду під час варіння крупи

Лайфхаки, які миттєво перетворять смак страви.

Якщо вам набрид смак традиційних каш, можливо, прийшов час спробувати щось зовсім нове — наприклад, урізноманітнити їх смак цими простими інгредієнтами, інформує Ukr.Media.

Каша вийде зовсім інша на смак, якщо додати в воду один з цих інгредієнтів.

Бульйон

Підходить для: рису, ризотто і кіноа.

Спробуйте приготувати крупи не на воді, а на курячому, м'ясному або овочевому бульйоні, і ви здивуєтеся, наскільки змінився їх смак. Особливо добре цей метод "працює" щодо рису і кіноа — крупи вбирають багато рідини, а білок робить каші більш розсипчастими і повітряними. Ви можете регулювати жирність бульйону на свій смак, але професійні кухарі радять розбавляти його водою в пропорції 1:1 — інакше страва вийде занадто насиченою.

Сік

Підходить для: вівса, рису і кіноа.

Фруктові та овочеві соки не тільки впливають на смак та аромат страви, але й повністю перетворюють її вигляд. Ви можете зробити з каші десерт, додавши у воду яблучний, апельсиновий чи вишневий сік, або цікавий гарнір до м'яса та риби, «підфарбувавши» крупу морквою, соком та зеленню шпинату, м'якоттю гарбуза чи буряків.

Молоко

Підходить для: рису, ризото, вівса, кіноа, гречки та манної крупи.

Ці страви ми знаємо змалку. Молоко надає крупам м'якого вершкового смаку і перетворює просту кашу на корисний і ситний сніданок. А за бажання на основі молока можна приготувати і суп, додавши в нього рис, гречку або дрібну вермішель. Але ж це далеко не все! Традиційні молочні макарони з солодкуватим смаком перетворюються на вельми пікантну страву, якщо подати їх із тертим солоним сиром. Спробуйте і рослинні види молока: мигдальне, соєве, кокосове, рисове. Вони також, як і коров'яче, містять велику кількість протеїну, але набагато менше жиру.

Через жир і казеїн крупи в молоці розварюються набагато довше, ніж у воді. Професіонали радять доводити кашу до напівготовності у звичайній воді і лише потім додавати молоко.

Чай

Підходить для: рису, вівса та кіноа.

Використання чаю при варінні круп відкриває необмежені можливості для творчості. Різноманітність страв обмежена лише вашою фантазією. Використовуйте як традиційні види чорного та зеленого чаю, так і трав'яні відвари з додаванням ромашки, кориці, жасмину, чебрецю. А коричневий рис, приготований на лимонно-імбірному узварі — це просто фантастика!

Для кращого результату заваріть два чайні пакетики в 2,5 склянках окропу, дайте їм настоятися близько 5-7 хвилин і використовуйте відвар на свій смак під час варіння круп.

Прянощі

Підходять для: гречки, кіноа, пшона, перлівки та рису.

Кулінари додають спеції та прянощі, щоб розкрити смак м'яса, риби та овочів, але абсолютно незаслужено ігнорують крупи. І дуже дарма! Прісні каші набувають зовсім іншого, незвичайного смаку, якщо додати при варінні у воду пару лаврових листів, кілька зерен кардамону або коріандру.

Урізноманітнюйте смак круп, приправивши їх щіпкою імбиру, мускатного горіха, насінням кмину. Підкресліть італійське або французьке походження страви, поклавши у воду гілочку чебрецю або орегано. А рис, зварений із додаванням сухої морської капусти, вдало доповнить обід у китайському чи японському стилі.

Источник