Перераховані захворювання, які можна «підхопити» від смартфона та планшета

Як звести до мінімуму шкоду від користування гаджетами.

Останнім часом медики все частіше говорять про специфічні захворювання, пов'язані з частим використанням смартфонів і планшетів, інформує Ukr.Media.

Біль в зап'ясті

Так, одним із симптомів хвороб від телефону є болі в зап'ясті. При тривалому використанні телефону м'язи руки, що тримає телефон, затікають.

Щоб розвантажити м'язи, зробіть перерву і виконайте пару вправ — потягніть пальці і кисті рук, кілька разів струсіть руками, щоб розслабити зап'ясті.

Біль в шиї і спині

За даними британських медиків, до 84% людей, що користуються гаджетами, страждають від болю в спині.

Якщо ви хочете уникнути болю в спині, намагайтеся тримати планшети і смартфони на рівні очей.

Втрата гостроти зору

Зниження зору — поступово втрачається гострота зору, з'являється різьба і сухість в очах.

Щоб зменшити дискомфорт, збільште розмір шрифту, відмовтеся від читання в транспорті і тримайте гаджет на відстані не менше 30 см від очей. Кожні 30-40 хвилин активного використання потрібно робити перерву — в цей час дайте очам відпочити, — радять фахівці.

Зниження слуху

Також лікарі звертають увагу на зниження слуху. До групи ризику потрапляють ті, хто регулярно користується навушниками. Звук у них дуже гучний, особливо якщо ви слухаєте музику. Якщо після відключення музики з'являється легке відчуття закладеності у вухах, це означає, що гучність перевищує допустимі межі.

Якщо ви помітили шум у вухах або зниження гостроти слуху, це привід звернення до лікаря. Хочете звести шкоду і хвороби від залежності від телефону до мінімуму? Увімкніть на телефоні безшумний режим і перевіряйте гаджет в певний час — наприклад, один раз на годину.

Источник