Зеленський: Ми на початку співпраці з Ізраїлем

Зеленський: Ми на початку співпраці з Ізраїлем

Фото: Офис президента Зеленський все ще розраховує на велику допомогу Ізраїлю

Український президент прокоментував співпрацю з Ізраїлем про передачу розвідданих про іранські безпілотники.

Президент України Володимир Зеленський заявив про покращення відносин з Ізраїлем та початок шляху співробітництва між країнами. Так він прокоментував інформацію про те, що Ізраїль почав передачу розвідданих про іранські дрони.   «Всіх бентежать наші відносини (з Ізраїлем). Хоча останнім часом вони стали теплішими. Після паузи ми бачимо кроки вперед», — сказав Зеленський на брифінгу з президентом Гвінеї-Бісау у Києві.

За його словами, співпраця з Ізраїлем щодо надання даних про іранські дрони «почалася кілька днів тому». «Дані розвідки підтверджують, що наша розвідка знала, що понад 400 іранських дронів Росія використала проти України», — сказав він.

«Ми на початку співпраці з Ізраїлем. І це позитивний трек із боку Ізраїлю. Вдячний за це», — додав Зеленський.

При цьому президент розраховує на велику підтримку ізраїльської сторони.   «Ізраїль знає, що таке війна. Ми вважаємо, що Ізраїль має більше підтримувати Україну. Ми чекаємо на це ще з 24 лютого. Ми бачимо, що ізраїльський народ підтримує українців, але нам потрібне політичне лідерство Ізраїлю», — сказав Зеленський.  Напередодні президент Ізраїлю Іцхак Герцог навів докази, що Росія використовує проти України іранські безпілотники.   Нагадаємо, що Іран навіть після численних звинувачень продовжує наполягати на тому, що не озброює Російську Федерацію.

Джерело