Заслали агентів до ФСБ: в СБУ розповіли, як здобували докази зради керівника Кримського главку СБУ Кулініча

В. о. очільника СБУ Василь Малюк розповів деталі затримання колишнього керівника Кримського главку СБУ Олега Кулініча.

За його словами, наразі у Служби безпеки є неспростовні докази того, що підозрюваний працював на Росію, зливав Москві інформацію, в тому числі й секретну, про ситуацію в Україні та всередині СБУ.

Під час інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” Малюк зробив наголос на тому, що СБУ наразі самоочищається, що важливо особливо в умовах війни.

“Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції щодо ворога приречені на провал”, – зазначив він.

Повертаючись до Кулініча, Малюк розповів, що особисто затримав цього “крота”. Та багато деталей він розголошувати не став, аргументувавши це тим, що слідство все ще триває.

“Було проведено безпрецедентну філігранну розробку і подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ, – розповів в.о. глави СБУ. – Ми здобули всі файли, де він реально доповідав до Москви інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, в Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси”.

Нагадаємо, 16 липня Служба безпеки України разом з Держбюро розслідувань затримали екскерівника управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча. Експертиза підтвердила факт співпраці затриманого з російськими спецслужбами – він передавав окупантам розвіддані проти України, в тому числі й ті, які становлять державну таємницю. Згодом Кулініча відправили під арешт без права внесення застави.

Офіцер розвалив роботу главку управління СБУ у Криму. 2 березня Володимир Зеленський звільнив Кулініча з посади. А наступного дня після його затримання 16 липня усунув Івана Баканова від керівництва Службою безпеки.

Джерело