Штайнмаєр закликав німців переглянути уявлення про відносини з росією

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив зі зверненням до німецького народу, в якому заявив, що росія та Німеччина вступили в нову еру конфронтації.

Про це повідомляє Bild, передає Укрінформ.

Як зазначається, Штайнмаєр закликав німців відмовитися від старих уявлень про росію. За його словами, насамперед східна частина країни має усвідомити: росія виступає проти Німеччини.

Федеральний президент сказав, що після об'єднання Німеччини в 1990 році він сподівався на мирне майбутнє — не в останню чергу завдяки тій ролі, яку відіграв президент СРСР Михайло Горбачов. Але сьогодні ситуація змінилася – росія своїм нападом на Україну 24 лютого створила «перелом епохи», заявив Штайнмаєр.

«Сьогодні наші країни протистоять одна одній. росія занурила і нас у Німеччині в новий час, у період відсутності безпеки, який, як ми думали, ми подолали: час, позначений війною, насильством та втечею, побоюваннями щодо поширення війни в Європі», — сказав президент ФРН.

За його словами, напад росії на Україну — це «атака на всі уроки, які винесли з ХХ століття та двох світових воєн».

Як повідомляв Укрінформ, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну відвідав Україну.

Під час візиту він побував на Чернігівщині та передав керівнику Корюківської громади контакти міста, яке може стати партнером. Під час відвідання райцентру було оголошено повітряну тривогу, і за рекомендацією охорони федеральний президент пройшов в укриття, де провів більше як годину разом з корюківцями.

За словами Штайнмаєра, він був шокований руйнуваннями в Україні та розповідями мирного населення.

Источник